donderdag 27 november 2014 MMC opent eerste kinder-KNO polikliniek in regio

Máxima Medisch Centrum opent eerste kinder-KNO polikliniek in regio

Kindvriendelijke omgeving voor kinderen met keel-, neus- en/of oorklachten

   

kinderkno

    

De polikliniek kinder-KNO (keel-, neus en/of oor) van Máxima Medisch Centrum maakt nu onderdeel uit van het Vrouw Moeder Kind-centrum in Veldhoven. Op de poli kinder-KNO bieden we medische zorg aan kinderen met klachten op keel-, neus- en/of oor-gebied in een kindvriendelijke omgeving.

  

Máxima Medisch Centrum is met de komst van de kinder-KNO polikliniek de eerste en enige in de regio die helemaal gericht is op de zorg voor de jonge patiënt met keel-, neus- en/of oorklachten. Alle mogelijke KNO-aandoeningen zijn hier welkom voor onderzoek en behandeling. “Patiëntjes krijgen op de nieuwe polikliniek alle ruimte die ze nodig hebben. Daar zijn we trots op”, aldus KNO-arts dr. Stijn van der Avoort.

  

Het kind staat centraal

De opening van de polikliniek voor kinderen in het Vrouw Moeder Kind-centrum past bij de kindvriendelijke zorg van Máxima Medisch Centrum. De wachttijden zijn kort én kinderen worden snel behandeld. Door een goede logistiek hoeven ouders en kinderen niet te wachten aan de balie en wordt het spreekuur niet verstoord door spoedeisende zorg.

Daarnaast is de wachtruimte helemaal ingericht op onze jonge patiëntjes. Er is voldoende afleiding in de ruimte, waardoor het voor veel kinderen minder spannend is om te wachten op de arts. “Soms moet ik kinderen zelfs halen, omdat ze niet meer weg willen uit de wachtruimte”, voegt Van der Avoort toe. “Het kind staat in de kinder KNO poli echt centraal.”